Oropesa del Mar Turismo

Turisme de natura

Un veritable paradís natural

Un bany de natura al teu propi ritme

Pren-te un respir, afluixa el ritme i ompli els pulmons d'aire pur. Orpesa del Mar et dona múltiples possibilitats de submergir-te en la natura. Recorre els senders, gaudeix de boscos mediterranis sense perdre de vista el mar, baixa a les cales, puja a miradors...  Des de la mateixa ciutat pots pedalejar o simplement passejar per la Via Verda del Mar, que uneix Orpesa amb la veïna Benicàssim. Amb un recorregut de 6 quilòmetres, dels quals 5,5 són a Orpesa del Mar, trobaràs una completa ruta on fer esport, però també pots parar en la platja de la Conxa o endinsar-te en l'entorn natural de la muntanya del Bovalar, al mirador de la qual val la pena parar per a observar la vista sobre el port esportiu. Açò ens permet, a més, perdre's en l'horitzó del mar fins a veure, si hi ha sort, les illes Columbretes. La ruta segueix el camí al costat del mar, amb platges com la Renegà o Les Platgetes de Bellver.

Molt a prop, cap a l'interior, s'alça la Serra d’Orpesa. Veuràs un mur verd que protegeix la ciutat, però que guarda amb zel una sèrie de camins i senders entre boscos amb vistes a arbres fruiters i al Mediterrani, i que conviden a l'aventura de la natura amb diferents nivells de dificultat. Pots trobar entre ells el Camí de la Serra, que s'allarga fins a paratges com el Barranc del Diable. Deixa't portar per aquesta alternativa verda.

imagen_aire_cms

Turisme actiu

Gaudint de la natura a ple pulmó

Les condicions geogràfiques i naturals privilegiades d'Orpesa del Mar, estratègicament situada entre mar i muntanya, t'ofereixen infinites possibilitats per a la pràctica del turisme actiu.

Moltes tenen lloc a la Serra d'Orpesa, un majestuós conjunt de muntanyes que, a més de comptar amb belles panoràmiques dels nombrosos camps de cultiu de la localitat, té diversos senders que et permetran fer exercici mentre descobreixes la flora i fauna característiques de la zona.

Descobreix el Parc Natural Illes Columbretes

Un Espai digne d'admirar

Entre els diferents espais naturals d'Orpesa del Mar, destaquen privilegiats enclavaments de la costa com la cala d'Orpesa la Vella i la cala del Retor, xicotetes platges d'aigües cristal·lines protegides per preciosos penya-segats on podràs relaxar-te i descansar.

També cal ressaltar la Serra d'Oropesa, una muralla natural situada en direcció oest que protegeix el municipi de les inclemències meteorològiques, oferint-te llargues senderes i belles panoràmiques dels camps de tarongers, ametlers i altres cultius que s'estenen al voltant de la localitat. Des d'açí, podràs enllaçar amb altres rutes que et descobriran un altre dels paratges props a Orpesa del Mar, el Desert de les Palmes, un extens parc natural que et regalarà paisatges de bosc mediterrani i panoràmiques de postal.

Finalment, està la muntanya Bovalar, que acaricia amb bellesa la mar i reposa al costat del port esportiu del municipi. En ell es troba El Mirador, des del qual es poden contemplar les els Columbrets quan el cel està buidat.

El Parc Natural de les Illes Columbretes està format per 4 grups d'illes d'origen volcànic situats a 24 milles de la costa de Castelló. És considerat reserva natural per la gran riquesa de la seua flora i fauna, així com per la incommensurable bellesa dels seus fons marins. Ocells marins com la gavina corsa, el falcó de la reina o el corb de mar emplomallat resideixen en aquestes illes, mentre que en les seues aigües habiten l'alga laminaria i el coral roig, entre moltes altres espècies.

L'arxipèlag suma un total de 19 hectàrees, de les quals la majoria corresponen a l'Illa Grossa, l'única illa habitada i on es situa el far de les Columbretes. La Ferrera, La Foradada i El Carallot formen la resta de grups d'illes.

Aquest xicotet paradís mediterrani manca d'infraestructures turístiques, però és un destí de referència per als aficionats al submarinisme de tot el món. Si vols pots visitar-ho en grups prèviament acordats a bord d'un vaixell que salpa des del port de Castelló.

* Consultar eixides des d'Orpesa