Festes

Perquè tu també formes part d'allò nostre

Deixa't portar per la festa i diverteix-te als carrers

Qui vullga un poc de guirigall al carrer, música, fervor i mesclar-se amb veïns i visitants per tota la ciutat, que alce la mà. Vaja, tots s'hi apunten! Orpesa del Mar té en aquestes mostres d'explosió popular un dels seus plats forts. Hi ha per a tots els gustos i èpoques de l'any: tenim festes populars, però també festivals, mercats ambulants i tallers. És impossible avorrir-se.

A principis d'octubre se celebren les Festes Patronals en honor de la Mare de Déu de la Paciència. Recorden el retorn de la imatge de la Mare de Déu el 1964, després de la seua restauració, una vegada que es van recollir una per una les miquetes en què havia quedat. Per a rebre l'estiu, Orpesa fa gala del seu caràcter mediterrani amb les Festes de Sant Joan i Sant Pere. El 24 de juny és una nit de foc i llum, amb pirotècnia i fogueres. El 28 arriba el repartiment de coca de Sant Pere i moscatell.

L'estiu compta també al juliol amb la Festivitat de la Mare de Déu del Carme el dia 16, amb la tradicional processó marinera amb quasi un centenar d'embarcacions, i les Festes Patronals de Sant Jaume, el dia 25, amb les revetles i vaquetes habituals. Però també deixen alguna cosa per a l'hivern, amb la celebració al gener de la Festivitat de Sant Antoni. A aquestes festes se sumen diferents esdeveniments durant tot l'any.

VER GUÍA DE FESTES