Oropesa del Mar Turismo

Cultura

On el passat i el present convergeixen

Descobreix la nostra essència

Carrega't la motxilla a l'esquena i agafa forces, perquè a Orpesa tens molts llocs per veure. Al casc antic es concentren bona part dels principals punts d'interès. Un d'ells és el castell, construït pels musulmans al segle xi, i molt cobejat al llarg de la història per la seua importància a nivell estratègic i de seguretat. A prop d'ell, es troba l'Església Parroquial Verge de la Paciència, on podràs contemplar la imatge de la patrona de la localitat i mostres de taulells de l'Alcora del segle XVIII. A la mateixa plaça de l'església es troba el Museu d´Orpesa, una wxperiencia innovadora en què emoció i informació van de la mà. Ubicat en un edifici de singular importància, l´antiga "Casa de la Vila" on es vinculen passat i present, tradició i noves tecnologies. Un retrobament amb el patrimoni, la història i la identitat d´Orpesa.

Tampoc pots perdre't el Museu del Naip, que et permetrà descobrir el meravellós art de la decoració i de l'estampació de les cartes en diferents països i cultures. De la mateixa manera, també al casc antic pots visitar l'Antiga Presó de la Vil·la, les restes de la muralla del castell i el Pou del Ravalet.

Fora del casc antic, al costat de la costa, es troba un dels monuments més emblemàtics del municipi: la Torre del Rei, una fortalesa construïda en 1413 per ordre del rei Ferran d'Antequera per defensar el poble dels atacs pirates. Amb ella s'alça el Far d'Orpesa del Mar, inaugurat el 1859 per dirigir el trànsit marítim de la zona, i encara en funcionament.

Finalment, més al sud, jeuen sobre un terreny escarpat i envoltades de vegetació autòctona, les Torres de la Corda i de la Colomera, construïdes al segle xvi per ajudar la Torre del Rei en les seues tasques de vigilància del litoral.

T'acompanyem en aquest viatge a través de les nostres audioguies.

Que comence la ruta!

Monuments

El llegat de la nostra història

Vols tindre una vista on pugues contemplar tot Orpesa del Mar? Puja al Castell. Descobreix la mateixa vista que tingueren els pobladors musulmans que el van construir, o el Cid i després el rei Jaume I, que el van conquerir. Baixa pel nucli històric de la ciutat i descobreix un recorregut per alguns dels edificis emblemàtics d'Orpesa, passejant per carrerons i xicotets racons de traçat medieval. I per a acabar? Un passeig per les nostres antigues Torres de Guaita.

Segueix la història!

imagen_aire_cms
imagen_aire_cms

Museus

On el temps es transforma en un espai

Vols conéixer la història del temible pirata Barbarroja? O potser sentir la màgia de descobrir baralles úniques de totes les èpoques i de diferents parts del món? A Orpesa del Mar pots trobar diferents espais on descobrir la nostra història i cultura de manera immersiva. Si sou dels que busquen amerar-se de l'essència de cada lloc, no us heu de perdre els nostres museus.