Oropesa del Mar Turismo

Platges i cales

Les nostres joies del Mediterrani

Quilòmetres de platges i cales perquè assaboreixes la Mediterrània


Com t'imagines la platja dels teus somnis? Una àmplia extensió d'arena fina i daurada? Una xicoteta cala envoltada de penya-segats? Prefereixes que hi haja serveis, bars i restaurants propers i animació? O busques alguna cosa més solitària i salvatge? Estàs de sort, siga quina siga la teua preferència, a Orpesa del Mar trobaràs resposta. Són set platges que ocupen dotze quilòmetres de costa, algunes amb la qualificació de platja accessible, altres amb bandera blava. Són platges diferents, però amb tres trets comuns: qualitat, cura del medi ambient i accessibilitat.

Es pot començar on vullgues, però farem un recorregut de nord a sud. Ens trobem primer amb la platja més extensa d'Orpesa del Mar, la platja de les Amplàries, un arenal de quasi dos quilòmetres i mig de llarg acompanyat per hotels, càmpings, apartaments i el balneari d'aigua marina Marina d’Or.

També té arena fina i daurada la platja Morro de Gos, que comença sent tranquil·la i semiurbana per a, més al sud, obrir-se a un magnífic passeig marítim fins arribar al promontori on s'alça el cap d'Orpesa. Darrere seu es troba la platja de la Concha, que amb la seua forma de badia ofereix tot tipus de serveis i activitats, amb especial atenció als xiquets i xiquetes, en un arenal que dona pas a unes aigües tranquil·les i poc profundes. Eixint ja del nucli urbà s'arriba a la cala d'Orpesa la Vella, menuda i quasi una prolongació de l'anterior, separada per un xicotet promontori. I entre l'ixent on es troben els primers vestigis d'Orpesa del Mar i el port esportiu pots descobrir la cala del Retor, tranquil·la i aliena a les multituds.

Et queda la part més agrest del litoral, on l'accés es complica en alguns punts. La platja de la Renegà destaca per l'entorn natural que l'envolta, ple de xicotetes cales d'arena i roca irregular, on vent i onatge han deixat la seua empremta. Per a acabar, les Platgetes de Bellver és una xicoteta cala envoltada d'urbanitzacions que també compta amb rocams propers.

De roca o arena on les ones ressonen