Museus

Des del pirata Barbarroja fins a cinc mil baralles de cartes

Orpesa del Mar té una història exposada als seus carrers, però també ha sabut cuidar-la en els museus. Al bell mig del nucli antic trobem el Museu d'Orpesa del Mar, una mostra de patrimoni local que sens dubte mereix una visita. No t'avorriràs perquè el museu no es limita a ser un catàleg de béns, sinó que, a més, maquetes, panells informàtics i material audiovisual fan de la visita una experiència interactiva i interessant. No podia ser d'una altra manera quan s'expliquen històries com l'atac del temible pirata Barbarroja el 1536. No et resistisques a aquesta barreja de tradició i noves tecnologies, que et parla del castell, de les fortificacions i de la vida quotidiana a través d'objectes trobats en la zona.

Segur que després de la visita et queden ganes de conéixer més coses sobre la ciutat. Doncs no massa lluny, també en el nucli antic, pots trobar el Museu del Naip. Aquest no te l'esperaves, veritat? És un d'aquells deliciosos museus que no veuràs en cap altre lloc, amb un protagonista que fa segles que regna entre els jocs de taula. Més de cinc mil baralles de tot tipus estan guardades ací, entre elles la més gran del món.

I si vols gaudir de la cultura baix el cel, fes una ruta pel Museu d'Escultures a l'Aire Lliure, un projecte que va nàixer els anys huitanta promogut per veïns del municipi amants de l'art. El recorregut inclou escultures en carrers i places amb els guanyadors de successius concursos.